+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: Jakie wybrać imię dla maluszka i skąd wzięłyście pomysł na imiona dla swoich dzieci ?

Sun
    Sun jest nieaktywny
    Senior Member Rozgaworzony Sun is on a distinguished road Avatar Sun

Domyślnie Jakie wybrać imię dla maluszka i skąd wzięłyście pomysł na imiona dla swoich dzieci ?

Dlaczego akurat takie imiona nadaliście dzieciom?
    Julia jest Julią, bo Szekspir, bo "Klan", bo romantyzm Miała być Gabrielem, albo Laurą

Mateusz, bo to znaczy "dar Boga". Gdyby był córką, byłby Gracjaną, albo Melanią.

Tobiasz, bo to znaczy "Bóg jest moim bogactwem". I też, gdyby był córką byłby Gracjaną. Albo Antoniną

Faustyna, bo obiecałam świętej A miała być Dalią A gdyby była facetem, miałaby na imię Tymoteusz.
    Julia (2002), Mateusz (2003), Tobiasz (2007), Faustyna (2008)

Administrator lobuziak zloty Nadin is an unknown quantity at this point Avatar Nadin
    Wpisy
    6

Domyślnie

Kiedy byłam w ciąży z Alanem długo zastanawialiśmy się nad imieniem dla naszego pierworodnego. Chciałam żeby to imię się nie powtarzało po imionach moich ukochanych dzieci z pracy

Zastanawialiśmy się między Beniaminem, Cyprianem, Franciszkiem i Alanem, zwyciężył Alan bo wydawało się nam że to imię będzie najbardziej odpowiednie dla naszego synka, poza tym pasuje też do nazwiska.

Kiedy na świat miał przyjść Oli to bardzo szybko wytypowaliśmy dla niego dwa imiona: Oliwier i Dawid, wygrał Oliwier bo bardziej nam pasował do Alana.
    Alan i Oliwier oba te imiona według nas są raczej rzadko spotykane i mam nadzieję że Alan i Oliwier nie będą mieli do nas pretensji o swoje imiona.

Sun Mój Alan ma na drugie Mateusz, bardzo mi się to imię podoba. Zresztą wszystkie imiona nadaliście świetne i pasuję do siebie

Senior Member Rozgaworzony Alonuszka is on a distinguished road Avatar Alonuszka

Domyślnie

Lidia- Lidia z krainy Lidii , greckie imie, obecnie to tereny zachodniej Turcji... w trakcie ciazy byliśmy z M. w Grecji i...moze dlatego? w sumie to juz zapomniane imie, ale nam sie bardzo podobalo

Senior Member Maluszek moeru is on a distinguished road Avatar moeru

Domyślnie

Lidka bardzo ładnie.

My mamy Gabrielę. Dlaczego? Sama chyba nie wiem. Długo miała być Zosia, albo Marysia. Potem postanowiliśmy, że dziecko musi mieć imię z charakterem (w naszym mniemaniu). A swoją drogą jakoś mi się podobają imiona z "r".
    I, tak jak u Nadin, dobrze komponuje się z nazwiskiem.

Cat
    Cat jest nieaktywny
    Senior Member lobuziak brylantowy Cat Avatar Cat

Domyślnie

hehe My mamy Filipa i Maję O ile Filip nie był do końca pewny i Ja zawsze mówiłam, że "Filip to z konopii" to Majka była od początku ........ I nawet nie wiedzielismy czy na pewno będzie dziewczynka ale i tak była Majka i dla chłopaka nie mieliśmy imienia przygotowanego......

Filip i Maja bo tak, bo jakoś nam się spodobały, są sympatyczne. Gdy Filip się rodził była "moda" na Julia i Jakub. I Julek i Kubusiów pełno jest z rocznika Filipa :/
    A gdy Majka teraz to nawet nie wiem jaka "moda".......
    Sylwia, Andrzej i Filip (13piatek,VI,2003)

Administrator lobuziak zloty Nadin is an unknown quantity at this point Avatar Nadin
    Wpisy
    6

Domyślnie

Cytat Napisał Cat Zobacz post
    hehe My mamy Filipa i Maję O ile Filip nie był do końca pewny i Ja zawsze mówiłam, że "Filip to z konopii" to Majka była od początku ........ I nawet nie wiedzielismy czy na pewno będzie dziewczynka ale i tak była Majka i dla chłopaka nie mieliśmy imienia przygotowanego......

Filip i Maja bo tak, bo jakoś nam się spodobały, są sympatyczne. Gdy Filip się rodził była "moda" na Julia i Jakub. I Julek i Kubusiów pełno jest z rocznika Filipa :/
    A gdy Majka teraz to nawet nie wiem jaka "moda".......
    Cat faktycznie była moda na Kubusiów i Julki jeszcze wydaje mi się że popularne były takie imiona jak Oliwia, Kacper.

Member Raczkujacy Sayen is on a distinguished road Avatar Sayen

Domyślnie

U nas od początku miała być Kamila lub Krystian
    Kamila od imienia tatusia a Krystian od mojej mamy

Junior Member Niemowlak martek29 is on a distinguished road Avatar martek29

Domyślnie

Imię dla naszej córeczki wybrał mąż, zafascynowany twórczością Howarda Phillipsa Lovecrafta. Lawinia to imię jednej z bohaterek jego opowiadań.

Sun
    Sun jest nieaktywny
    Senior Member Rozgaworzony Sun is on a distinguished road Avatar Sun

Domyślnie

Cytat Napisał martek29 Zobacz post
    Imię dla naszej córeczki wybrał mąż, zafascynowany twórczością Howarda Phillipsa Lovecrafta. Lawinia to imię jednej z bohaterek jego opowiadań.
    I bingo, pierwszy raz słyszę a w dodatku bardzo ładne imię
    Julia (2002), Mateusz (2003), Tobiasz (2007), Faustyna (2008)

agh
    agh jest nieaktywny
    Senior Member Rozbrykany agh is on a distinguished road Avatar agh

Domyślnie

Dlaczego Hubert? Jeszcze długo przed tym jak zaszłam w ciążę moja mama mówiła, że to bardzo ładne i raczej rzadkie imię dla chłopca, więc tak zostało. Wybrała babcia. Poza tym podobało mi się imię Kubuś, ale jest obecnie tak popularne, że zrezygnowaliśmy, więc teraz mogę mówić Hubuś Tak na marginesie to nikomu się nie podobało jak mówiliśmy, że będzie Hubert.
    Dziewczynka miała być Laura, bo sonety do Laury, takie romantyczne

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia