Nadin ja używałam tego żelu i jest super jeden z lepszych. Co do rany to mi się goiła trochę dłużej bo mi źle wyciągnęli szwyi po 2 tygodniach położna wyciągnęła mi z brzucha dobry kawałek żyłki
![]()
Mam pytanie do mam, które miały cc - jak długo goiła Wam sie blizna po cc ?
Jestem 8 tygodni po cesarce a moja blizna zrobiła sie w ciągu ostatniego tygodnia większa- grubsza i bardziej czerwona- po za tym w jednym miejscu zaczęłam mi lekko ropieć. Byłam wczoraj u pani ginekolog, która powiedziała mi ze- na mojej ranie prawdopodobnie to jest bliznowiec . Przepisała mi Bivacyn puder do rozpylania na skore i do smarowania tych miejsc, które są jucz suche- żel Contractubex.
Używała któraś z Was muzę tego żelu albo pudru?
Ostatnio edytowane przez Nadin ; 18-05-08 o 12:46
ja tez jestem po cesarce.i tez miałam gruba i czerwona bliznę. Długo bolała. Dziś jest plaska i mało widoczna!!!
sama sobie kupiłam żel na blizny.a szwy miałam wchłanialne.
mi pierwsza bliznę wycieli podczas drugiego ciecia, była ładna, cienka, blada i prawie niewidoczna a nic nie stosowałam. Obecnie mam grubsza trochę ale tez już dawno zbladła i jest elegancko a... i tez niczym nie smarowałam...![]()
nic się nie babrało chociaż w jednym miejscu trochę krzywo sie zrosło
)
Domis Izabela Olivka dziękuje prawdę mówiąc pocieszyłyście mnie pisząc ze Wasze blizny są mało widoczneMam do Was jeszcze pytanie kiedy można iść na solarium po cc?
- ja co prawda nie bywam często na solarium, ale pod koniec maja idziemy z M na ślub znajomych i przydało by się jakoś wyglądać![]()
Domis a jak często smarowałaś ranę ta maścią?
Nadin, nie mam pojęcia ja pierwszy raz poszłam 7 miesięcy po bo akurat tak potrzebowałam. w solarium zapytaj:) ale nie można jak się piersią karmi
![]()
ja idąc na solarium przykrywam bliznę papierem do dziś.
Nadin moja rada-idź na takie krzesło co opala twarz i dekolt bo jesteś krotko po porodzie.
Dziękuje WamNo to chyba skorzystam z samoopalacza, Izabela nie wiem czy gdzieś znajdę takie solarium w mojej Jeleniej Gorze.
Olivko faktycznie dodatkowo karmie piersią.
Domis te okłady to dobry pomysł![]()