+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Temat: Blizna po cesarskim cieciu

Administrator lobuziak zloty Nadin is an unknown quantity at this point Avatar Nadin
    Wpisy
    6

Domyślnie Blizna po cesarskim cieciu

Mam pytanie do mam, które miały cc - jak długo goiła Wam sie blizna po cc ?
    Jestem 8 tygodni po cesarce a moja blizna zrobiła sie w ciągu ostatniego tygodnia większa- grubsza i bardziej czerwona- po za tym w jednym miejscu zaczęłam mi lekko ropieć. Byłam wczoraj u pani ginekolog, która powiedziała mi ze- na mojej ranie prawdopodobnie to jest bliznowiec . Przepisała mi Bivacyn puder do rozpylania na skore i do smarowania tych miejsc, które są jucz suche- żel Contractubex.
    Używała któraś z Was muzę tego żelu albo pudru?
    Ostatnio edytowane przez Nadin ; 18-05-08 o 12:46

Senior Member lobuziak szafirowy Domis ma wyłączoną reputację Avatar Domis

Domyślnie

Nadin ja używałam tego żelu i jest super jeden z lepszych. Co do rany to mi się goiła trochę dłużej bo mi źle wyciągnęli szwy i po 2 tygodniach położna wyciągnęła mi z brzucha dobry kawałek żyłki

Senior Member lobuziak zloty izabela75ch ma wyłączoną reputację Avatar izabela75ch

Domyślnie

ja tez jestem po cesarce.i tez miałam gruba i czerwona bliznę. Długo bolała. Dziś jest plaska i mało widoczna!!!
    sama sobie kupiłam żel na blizny.a szwy miałam wchłanialne.

Senior Member lobuziak zloty olivka_83 ma wyłączoną reputację Avatar olivka_83

Domyślnie

mi pierwsza bliznę wycieli podczas drugiego ciecia, była ładna, cienka, blada i prawie niewidoczna a nic nie stosowałam. Obecnie mam grubsza trochę ale tez już dawno zbladła i jest elegancko a... i tez niczym nie smarowałam... nic się nie babrało chociaż w jednym miejscu trochę krzywo sie zrosło)

Administrator lobuziak zloty Nadin is an unknown quantity at this point Avatar Nadin
    Wpisy
    6

Domyślnie

Domis Izabela Olivka dziękuje prawdę mówiąc pocieszyłyście mnie pisząc ze Wasze blizny są mało widoczne Mam do Was jeszcze pytanie kiedy można iść na solarium po cc?
    - ja co prawda nie bywam często na solarium, ale pod koniec maja idziemy z M na ślub znajomych i przydało by się jakoś wyglądać
    Domis a jak często smarowałaś ranę ta maścią?

Senior Member lobuziak szafirowy Domis ma wyłączoną reputację Avatar Domis

Domyślnie

Nadin ja ja smarowałam dość często. Ale wiesz co tez robiłam nakładałam gruba warstwę maści na bliznę i nakładałam gazę . Zrób sobie tak kilka razy na noc taki jakby opatrunek z tej gazy.
    Co do solarium to nie mam pojęcia bo ja nie chodzę

Senior Member lobuziak zloty olivka_83 ma wyłączoną reputację Avatar olivka_83

Domyślnie

Nadin, nie mam pojęcia ja pierwszy raz poszłam 7 miesięcy po bo akurat tak potrzebowałam. w solarium zapytaj:) ale nie można jak się piersią karmi

Senior Member lobuziak zloty izabela75ch ma wyłączoną reputację Avatar izabela75ch

Domyślnie

ja idąc na solarium przykrywam bliznę papierem do dziś.
    Nadin moja rada-idź na takie krzesło co opala twarz i dekolt bo jesteś krotko po porodzie.

Wpisy
    6

Domyślnie

Dziękuje Wam No to chyba skorzystam z samoopalacza, Izabela nie wiem czy gdzieś znajdę takie solarium w mojej Jeleniej Gorze.
    Olivko faktycznie dodatkowo karmie piersią.
    Domis te okłady to dobry pomysł

Senior Member lobuziak zloty dzuli ma wyłączoną reputację Avatar dzuli

Domyślnie

Nadin ja zamiast miaści Contractubex używałam Cepan.
    Ten sam skład a o niebo tańszy.
    Ja mam bliznowca na wszystkich posiadanych bliznach - prócz tej po cc
    Po cesarce nie widać wogóle

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia