+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Temat: Blizna po cesarskim cieciu

Administrator lobuziak zloty Nadin is an unknown quantity at this point Avatar Nadin
    Wpisy
    6

Domyślnie

Dziekuje Dzuli dzisiaj kupiłam ten kremik: Cepan, jest faktycznie tańszy kosztuje ok 16 złotych
    zobaczymy teraz jak działa

Junior Member Niemowlak patti is on a distinguished road Avatar patti

Domyślnie

Moja kuzynka używała Cepan i jest zadowolona, blizna prawie niewidoczna. Z solarką trzeba bardzo uważać - też tak słyszałam.

Ola
    Ola jest nieaktywny
    Senior Member lobuziak zloty Ola ma wyłączoną reputację Avatar Ola

Domyślnie

ja tez mialam cc blizne mam mala i nie jest tak widoczna niczym nie smarowalam mialam za to za krotki szew i z jednej strony zrobilo sie cos podobnego do zrostu masowalam to kazdego dnia wieczorem z dodatkiem oliwki dla niemowlat i wszystko ladnie sie rozeszlo teraz jest ok

Administrator lobuziak zloty Nadin is an unknown quantity at this point Avatar Nadin
    Wpisy
    6

Domyślnie

U mnie już nie długo minie rok od cesarki rok a blizna dalej jest czerwona i gruba Czasem nie jeszcze nawet boli Moja pani ginekolog sierdziła że mi się po prostu gorzej gonią rany.
    Smarowałam już bliznę maściami: Contractubex i Cepan niestety efektów u mnie za bardzo nie widać.

Ola
    Ola jest nieaktywny

Domyślnie

radze sprobowac zwykla oliwka dla niemowlat

Senior Member Sredniaczek 1mamut Avatar 1mamut

Domyślnie

Ja nie miałam cesarki, ale w ciąży (22 tydzień) miałam usuwany wyrostek (zresztą zdrowy bo to bóle jak się okazało od nerki były, ale nieważne) i też mam bliznę, niestety w czasie ciąży się w miarę rośnięcia brzucha rozciągała i mam teraz taką fu grubą szramę na brzuchu. Lekarz od blizn proponował mi że ją może przyciąć i zrobić taką niewidoczną białą kreseczkę, ale ja nie chcę boje się operacji i nie mam na to czasu. ale maści lekarz nie proponował, ale jak szrama jest stara (9lat) to raczej już się nic z tym nie zrobi poza tym przecież od maści się raczej nie zejdzie?

Ola
    Ola jest nieaktywny

Domyślnie

niestety po 9 latach masci i kremiki nic nie pomoga. Smarowanie jest skuteczne tylko gdy rozpoczete jest one dosc wczesnie tzn zaraz po jej zagojeniu sie tak by podczas smarowania blizna sie nie rozeszla

Wpisy
    6

Domyślnie

ja już właściwie nie wiem sama co robić ze swoja blizną bo co jakiś czas mi się nawet babra- czyli nie jest chyba dobrze zagojona

A na takie stare blizny 1mamut to babki mi w szpitalu mówiły ze świetny jest: No-Scar, Perła Inków, Krem z masy perłowej przeciw bliznom i rozstępom, podobno, ten krem wybiela bliznę i jest ona dużo mniej widoczna.
    Jednak sama nigdy go nie stoowałam a na kwc są rózne o nim opinie:
    A-Z Medica, No-Scar, Perła Inków, Krem z masy perłowej przeciw bliznom i rozstępom :: Kosmetyk Wszech Czasów na wizaż.pl

Ola
    Ola jest nieaktywny

Domyślnie

zostaw blizne na razie w spokoju jak cos tam sie babra, tylko ja dezynfekuj najlepiej spirytusem to ladnie osusza i czekaj az sie dobrze wygoi jak mocno sie cos tam robi to nie mocz woda w miare mozliwosci

Wpisy
    6

Domyślnie

Ola fakt ja bardzo lubię siedzieć po godzinie w wanie
    Racja spróbuję teraz nic nie stosować żadnych maści i na pewno krócej się kąmpac- racja ta rana nie jest pewnie dobrze wysuszona

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia