+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Temat: KONKURS Mikołajkowo-rajtuziakowy

Administrator Przedszkolaczek Alienscum Avatar Alienscum
    Wpisy
    2

Domyślnie KONKURS Mikołajkowo-rajtuziakowy

Wszyscy znamy chyba firmę Wola, producenta rajstop dla dzieci. Prawie wszystkie nasze dzieciaki chodzą w doskonałej jakości rajtuzach tej firmy. Dlatego też ucieszyliśmy się bardzo, gdy zgłosił się do nas przedstawiciel firmy Wola i zaproponował ufundowanie dla użytkowników Łobuziaka nagród w konkursie. Z ciekawości wszedłem na ich stronę i czego się nie spodziewałem - firma istnieje już od 1945 roku, czyli od zakończenia wojny. To bardzo dużo czasu. Z ciekawostek napiszę jeszcze, że firma zatrudnia ok. 700 osób i dużą część produktów wysyła na eksport (20%). Tym bardziej cieszy nas fakt współpracy, że jest to firma polska, która potrafi radzić sobie na wysoce konkurencyjnym rynku światowym. Ale dość tego gadania. Co jest do wygrania?

Nagrodami w tym konkursie jest 12 zestawów rajstop/skarpetek. Poniżej kilka zdjęć, prosimy o podawanie rozmiarów, tak abyśmy mogli dobrać coś pasującego, ewentualnie większego (lepsze większe niż za małe :P )

UWAGA! - NA JEDNYM ZDJĘCIU SĄ NAGRODY ! ZABAWKI I DZIECKO WIDOCZNE NA ZDJĘCIU NIE STANOWIĄ NAGRODY

A więc do dzieła! Przygotowaliśmy trzy pytania na które trzeba odpowiedzieć, oraz jedno zadanie kreatywne:P Aby wziąć udział w konkursie należy poprawnie odpowiedzieć na te pytania i napisać co można samemu przygotować dziecku na prezent. Najciekawsze pomysły zostaną nagrodzone.
    Konkurs kończymy 6 grudnia, nagrody zostaną wysłane w miarę możliwości jak najszybciej. Dane zwycięzców umieścimy na forum, wraz z odpowiedziami na 4 pytanie. SERDECZNIE ZAPRASZAMY!

REGULAMIN KONKURSU "Mikołajkowo-rajtuziakowy konkurs łobuziakowy" ORGANIZOWANEGO PRZEZ Lobuziak - rodzice i dzieci
    1. Udział w konkursie jest jednoznaczny z akceptacją regulaminu.
    2. Konkurs organizowany jest przez Allfarma Sp. J., właściciela portalu lobuziak.pl
    3. Data rozpoczęcia konkursu: 30.11.2008
    4. Data zakończenia konkursu: 6.12.2008
    5. Nagrodami w konkursie jest 12 zestawów rajstop/skarpetek ufundowanych przez firmę Wola Sp. Z o.o.
    6. Uczestnikiem może być każda osoba fizyczna, z wyjątkiem pracowników Allfarma Sp. J i ich rodzin.
    7. Konkurs polega na poprawnym odpowiedzeniu na zadane pytania.
    8. Wszystkie poprawne odpowiedzi wezmą udział w konkursie. Lista zwycięzców ustalona przez zespół załogę Łobuziak.pl, zostanie opublikowana na stronie konkursowej 6.12.2008
    9. Po opublikowaniu listy zwycięzców konkursu Łobuziak.pl, niezwłocznie skontaktuje się z nagrodzonymi w celu powiadomienia ich o wygranej i ustalenia sposobu odbioru nagrody.
    10. Nagrody zostaną wysłane na koszt Łobuziak.pl.
    11. Nagrody zostaną wysłane w rozmiarze deklarowanym przez uczestnika lub większym.
    12. Warunkiem udziału w konkursie jest posiadanie konta na stronie Łobuziak.pl oraz podanie prawdziwych danych osobowych: imienia, nazwiska, adresu zamieszkania, pseudonimu (nicka), rozmiaru dziecka. Podanie nieprawdziwych lub niepełnych danych osobowych albo niepodanie ich w ogóle powoduje wykluczenie z konkursu.
    13. Osoby biorące udział w konkursie wyrażają zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celach marketingowych przez Allfarma Sp. J.
    14. Łobuziak.pl informuje, że zgodnie z art. 24 ust.1 pkt 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, a ponadto uczestnikowi konkursu przysługuje prawo wglądu do danych oraz ich poprawiania.
    15. Osoby biorące udział w konkursie zgadzają się, w przypadku wygrania nagrody, na opublikowanie imienia, nazwiska i miejscowości zamieszkania na stronach Łobuziak.pl
    16. Nagroda rzeczowa nie podlega zamianie na inną, ani zamianie na ekwiwalent pieniężny.
    Attached Images

Senior Member lobuziak zloty sylwia.wk ma wyłączoną reputację Avatar sylwia.wk

Domyślnie

suuper odp juz wyslana moze sie uda

Wpisy
    2

Domyślnie

Dziękujemy wszystkim za udział w konkursie.
    Odpowiedzi zostały zapisane, jutro postaramy się ogłosić wyniki
    Odpowiedzi dodane po 6 grudnia nie biorą już udziału w losowaniu!

Junior Member Niemowlak monludki is an unknown quantity at this point Avatar monludki

Domyślnie uuu

a ja to byłam pewna, że to nie losowanie, tylko takie wybieranie

Wpisy
    2

Domyślnie

Tak chodziło o wybieranie, źle napisałem - spieszyłem się do łóżka :>

Siedzimy nad tym pół dnia i bardzo trudno jest się zdecydować.
    Najchętniej wysłalibyśmy wszystkim nagrody - bo Wasze pomysły na prezent są naprawdę świetne i jest ich bardzo dużo.

Wyniki ogłosimy dopiero jutro, potrzebujemy jeszcze trochę czasu na zastanowienie - a jest już prawie północ.

Junior Member Niemowlak inta Avatar inta

Domyślnie

oj! jak chciałabym coś wygrać na poprawę humoru! własnie wróciłam z chora córeczką od lekarza( zapalenie oskrzeli).
    A gdzie i kiedy wyniki ?!

Junior Member masza is on a distinguished road Avatar masza

Domyślnie tez bym chciała sie.....

Cytat Napisał inta Zobacz post
    oj! jak chciałabym coś wygrać na poprawę humoru! własnie wróciłam z chora córeczką od lekarza( zapalenie oskrzeli).
    A gdzie i kiedy wyniki ?!
    tez bym chciała sie dowiedziec gdzie wyniki, czy juz są?

Wpisy
    2

Exclamation Rozwiązanie konkursu!

Rozstrzygnięcie konkursu.

Prawidłowe odpowiedzi to:

1. "La Befana" to złośliwa wiedźma, która jest odpowiednikiem Świętego Mikołaja w: Włoszech

2. Większość listów dzieci kierują do Świętego Mikołaja pod adres Arctic Circle, 96930 Rovaniemi, kraj : Finlandia

3. Dzień Świętego Mikołaja obchodzony jest jako wspomnienie: Mikołaja - biskupa Miry

W konkursie wzięło udział bardzo dużo osób - i wszyscy wymyślili ciekawe prezenty (wiele z nich się powtarzało, np. najczęściej domek dla lalek czy pacynka) - znacznie skomplikowało nam to przyznanie nagród.

Dziękujemy wszystkim za udział w konkursie, gratulujemy Tym którym się poszczęściło, resztę serdecznie zapraszamy na naszą stronę za kilka dni - pojawi się kolejny konkurs z nagrodami (w sumie będą cztery konkursy z rajtuzami :> ).

Spośród wszystkich nadesłanych odpowiedzi wybraliśmy około 30, które najbardziej nam się podobały. Ponieważ wszystkie były świetne 12 z nich wybraliśmy metodą losowania.

Może za rok zrobimy konkurs na zdjęcie własnoręcznie zrobionego prezentu więc dokumentujcie swoje prezenty !

Wygrani (w kolejności przypadkowej):

1. snupy3

"Mój pomysł na prezent jest nietypowy,
    Puchaty,żywy i wyjątkowy.
    Proponowałabym zabrać urwiska
    W podróż do miejscowego schroniska.
    Pozwolić mu wybrać pieska lub kotka,
    Na pewno wiele zwierzątek tam spotka,
    Które na dom z nadzieją czekają
    I chętnie dzieciaczka mojego poznają.
    Z pewnością znajdzie się zwierzak dla niego
    Znajdziemy jakiegoś odpowiedniego,
    Co domek nasz pokocha z radością,
    A my obdarzymy go szczera miłością!
    Ten ""prezent"" sprawi dużo radości,
    Choć będzie wymagał cierpliwości.
    Opieka nad nim zrobi z malucha
    Prawdziwego małego zucha!
    Pies będzie przyjacielem wspaniałym,
    Kompanem zabaw doskonałym!
    Na pewno warto taki prezent sprawić,
    Dziecko wesoło będzie się z nim bawić!"

2. beti-bbr

GDYBY NIE BYŁO ŻADNEGO SKLEPU NA ZIEMI Z ZABAWKAMI SWOJEMU KOCHANEMY ŁOBUZIAKOWI ZROBIŁABYM PEWNIE PROCĘ ALBO ŁUK...A ZA GUMKĘ POSŁUŻYŁABY CHOĆBY GUMKA Z SPODNI DRESOWYCH MOJEGO SYNKA...HAHAHA...LUB MOICH! MYŚLĘ ŻE ZABAWA BYŁABY SZALONA...WIEM TO Z DOŚWIADCZENIA, CHOĆ JESTEM KOBIETĄ TEŻ W DZIECIŃSTWIE BAWIŁAM SIĘ PROCĄ I STRZELAŁAM Z ŁUKU! POZDROWIENIA CIEPLUTKIE I WSZYSTKIEGO DOBREGO NA MIKOŁAJKI! BEATA.
    3. Joahana

Teatrzyk! ze starych skarpetek, rajstopek, guzików, patyka, wstążek i innych dodatków które znajdę w domu zrobię kilka postaci - króliczka, kotka, pieska, kurkę, misia itd A potem na 2 krzesłach powieszę koc i będzie przedstawienie. Jeśli starsza córka złapie bakcyla to sama będzie dla mnie przedstawienia potem robić Zabawa na zimowe wieczory przednia Można też w ten sposób szopkę noworoczną zrobić - polecam i wspólne malowanie bombek - też prezent dla dziecka
    4. et1978

Prezent dla mojego dziecka będzie wspaniały, niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju. Domek dla lalek. Prezent wykonamy wspólnie z mężem z resztek paneli i listew, które zostały po remoncie mieszkania. Mój maż – majster klepka – wykona konstrukcje domku koniecznie piętrowego z wielkim salonem, kuchnią, garderobą dla lalek i wszystkim, co powinno być w prawdziwym domu. Ja zajmę się urządzaniem go malowaniem ścian na różne kolory, zakładaniem zasłonek, które wykonam z ścinek różnorodnych kolorowych materiałów, które można znaleźć w domu. Mebelki mąż wystruga z drewna, ja zadbam, aby na stole w jadalni domku znalazł się robiony na szydełku obrus, aby na łóżkach znajdowały się podusie i kołderki a wszystko to w malusieńkich rozmiarach. Oczywiście postaram się, aby garderoba lalek pękała w szwach. A ja szyjąc maleńkie kreacje mogę poczuć się jak Ewa Minge w szale tworzenia  Na pewno prezent ten będzie dla nas bardzo pracochłonny i musimy zacząć go przygotowywać z sporą rezerwą czasu, aby zdążyć do gwiazdki. A w zasadzie to już zaczęliśmy, ponieważ chcieliśmy zrobić naszej córci prezent niepowtarzalny i wcale z tego powodu nie muszą nam zamknąć wszystkich sklepów z zabawkami na świecie. Polecam to fantastyczna zabawa, wspaniałe zajęcie, a zobaczenie uśmiechniętej buzi mojego dziecka, kiedy ten prezent dostanie bezcenne.
    5. melcer85

Gdyby nie było na świecie sklepów z zabawkami uszyłabym swojemu dziecku stórj rycerza przyozdobiony patykami, liścmi i innymi drobiazgami. Przyozdobiłabym mu również pokój, aby miał swój własny zamek. Zrobiłabym z papieru wieże a na niej umieściła smoka, aby mój mały rycerz mógł łatwiej pokonac papierową wieże i zabi smoka który więziłby jakieś dobre ciastko lub cukierka. Lub druga opcja uszyłabym mu strój indianina i wyruszylibyśmy tropem śladów, pozostawionych przez tatusia, w niebezpieczną podróż do lasu, gdzie czekały by nas przygody, zagadki i trudne wybory.
    6. kosania

Zrobiłabym "Małe Zoo Zosi" z origami (wykorzystując np. stare kolorowe czasopisma, dzieki temu zwierzątka uzyskałyby egzotyczne, niespotykane ubarwienie). Gałązki iglaczków takich jak np. cisy, jałowce odwrócone "do góry nogami" stanowiłyby choinkowy zagajnik. W starej dużej misce wypełnionej piaskiem usypałabym pagórki i dolinki. Ze starych, zuzytych zapałek zrobiłabym palisady odgradzajace poszczególne wybiegi i "Małe Zoo Zosi" gotowe... Pozostaje jeszcze wymyślenie "zgadywanek" (Zosia je uwielbia)dotyczących zwierzątek i jestem pewna, że Córcia miałaby zabawę nie gorszą niż gotowymi zabawkami!
    7. alexandria_x

Mam trzyletniego synka, który kocha samochody. Gdybymnie miała możliwości kupna ładnego autka dla Marcelka to z pomocą jego taty zrobiłabym mu duże autko na prawdziwych kółkach i z kierownicą. Zrobilibyśmy je ze stelarzu tak, żeby mógł wejść do niego, usiąść i odpychać się nóżkami (medoda na Flinstona ). Stelarz zakryłabym własnoręcznie uszytym "pokrowcem". Uszyłabym go z miękkiego, różnokolorowego polarku podszytego miękką watoliną. Byłoby to mocowane na rzep tak, aby móc to prać. Byłoby to w kolorkach samochodu Noddy`ego- jego ulubuionej postaci z kreskówek Z zawodu jestem technikiem technologii odzieży, a mój mąż uwielbia majsterkowanie więc wieżcie Państwo- podołalibyśmy Poza tym, myślę, że to świetny pomysł i muszę porozmawiać o tym z mężem Marcelek będzie zachwycony!!
    8. monludki

"Co prawda mój synek , ani córcia pewnie jeszcze by się z takiego prezenciku nie ucieszyli, bo są troszeczkę zbyt mali Ale mojemu Chrześniakowi zrobiłam własnoręcznie pewien upominek, z którego był bardzo dumny
    Szymcio nie chciał uczyć się czytać.. był bardzo zdolnym ""matematykiem "" , ale humanistą strasznie cienkim
    Wiedziałam, że lubi dinozaury, power rangersy , i inne postacie z bajek
    postanowiłam, że znajdę jakiś magiczny sposób, by Mały nauczył się czytać. Ba.. Żeby czytał z chęcią..
    Stworzyłam dla niego książeczkę Ilustrowaną rzecz jasna
    Szymon był głównym bohaterem, który walczył ze złem wszystkie jego ulubione postacie były jego przyjaciółmi Tak bardzo go to zafascynowało, że tego wieczoru czytał tą książeczkę wiele razy
    Był jeden minus.. Szybko nauczył się jej na pamięć Ale to nic.. napisałam następną Powstała już pewna Saga O tym jak dzielny Szymon walczył z potworami O tym jak to mógł zawsze liczyć na przyjaciół i , że tych prawdziwych poznaje się w biedzie
    Zawarłam w tych książeczkach też ""teksty"", które opisywałam skrzętnie w pamiętniczku by zapamiętać, co mój chrześniak zabawnego powiedział
    Np była taka sytuacja, że kupiłam mu w prezencie niebieski plecaczek..
    Mały skrzywił ""dzióbek"" i powiedział, że on bardzo chciał czerwony..
    Na to ja odparłam, że to kolor dla dziewczynek.. a on stwierdził, że power ranger jest czerwony, chociaż jest chłopcem.. i jest takie jedno zwierzątko, które choć też może być rodzaju męskiego Potrafi przybierać różne kolory.. No wiedziałam, że chodzi o kameleona.. ale byłam ciekawa, czy mały naprawdę zna takie ( jednak dość ""trudne"") zwierzątko. Zapytałam więc:
    ""Tak? A jakie""?
    Mały odpowiedział :'DEKORAL"" Było to dla mnie okropnie zabawne ale wiedziałam, że za dużo ogląda telewizję Zamieściłam w książeczce odpowiednią adnotację i... podziałało Od tej pory Mały woli czytać, niż oglądać TV Dodatkowo sam zaczął pisać i ilustrować kolejne tomy książeczki
    Robiłam też dla niego magnesy z modeliny Witrażyki.. kolorowe koszulki z odciskami jego łapek.. było naprawdę wiele prezencików, które z wielką radością dla niego tworzyłam W końcu jako studentka z Poznania, nie miałam zbyt wiele oszczędności A taki uśmiech dziecka i przytulasek w podziękowaniu nawet za najmniejszy prezent był dla mnie tak ważny, że nigdy nie jechałam do niego z pustą ręką
    Może teraz czas zacząć pisać Sagę dla Oliwi I Kubusia Za jakiś rok.. poznają ""swoich"" bohaterów
    Życzę Państwu również pomysłowych prezentów Nie ważne czy dużych, czy mniejszych bo.. NAJWAŻNIEJSZA ZAWSZE JEST PAMIĘĆ "
    9. vipsia

Najlepszym prezentem moim zdaniem byłoby zrobienie wspólnego latawca z moim synkiem. Zrobili byśmy go z kawałków cienkiego drewienka, kleju, folii ozdobnej, linki i mnóstwa bibuły...Później poszlibyśmy na pole koło naszego bloku, w piękny wietrzny dzień i wspólnie pomogli byśmy naszemu latawcowi wspiąć się w górę !!! To właśnie jest idealny prezent dla mojego dziecka. Wspólna praca i majsterkowanie zbliża do siebie a ponad to daje mnóstwo radości !!! Czas spędzony wspólnie i wykonanie fajnej zabawki jest lepsze od kupienia "gotowca", wtedy nic od siebie nie dajemy prócz pieniędzy... A przecież nie ważne jest to ile zapłacimy za prezent, najważniejsze są wspólne chwile.
    10. ROGACZ020678

Dla moich kochanych szkrabów wyczaruję "AFRYKAŃSKĄ WIOSKĘ". Użyję do tego starych czarnych lub ciemnobrązowych rajstop, waty (lub szmatek do wypchania ludzików), kolorowych guzików (posłużą jako oczy, nosy i pępki), nici do przewiązania oraz poskręcanej wełenki do loczków na głowach. Dobrze byłoby ubrać ludziki, a że w Afryce jest bardzo gorąco to wystarczą spódniczki, które zrobię ze słomy. Użyję jej również do pokrycia domków z tekturki. Wioska wieczorem zaprasza na tańce przy ognisku (wykonam je z pomarańczowej włóczki i drobniutkiego chrustu). Mam nadzieję, że taki prezent zainspiruje moje dzieci do tworzenia kolejnych "elementów składowych" wioski afrykańskiej (np.zwierząt,roślin,instrumentów itp.) oraz inscenizowania nowych zajęć mieszkańców. Będziemy mogły się świetnie bawić, a przy okazji uczyć-przecież nauka przez zabawę to jest to!
    11. golcia20

"Najpiękniejsze są prezenty własnoręcznie zrobione!
    Pochodzące z serduszka, przez nas wymyślone!
    Gdybym mogła dałabym mojej córeczce z nieba gwiazdeczkę...
    A własnoręcznie zrobiłabym laleczkę- przytulaneczkę
    Główka z rajstopy wypchana pomysłami z waty.
    Sukieneczkę zrobiłabym z kolorowej skarpety Taty.
    Włosy różnobarwne z włóczek Babuni...
    ...z czerwonymi wstążeczkami... wszystko dla córuni!
    Zamiast oczu i noska- guziczki kolorowe!
    Jeszcze wyszyć usteczka czerwone i już! Gotowe!
    A potem możemy zrobić razem łóżeczko i domek dla Lali...
    niech się Tato swoimi umiejętnościami pochwali
    Będą i zabawki i wspólna zabawa!!!
    Za takie popołudnie należą się BRAWA!!!"
    12. darrunieczka

Z pewnością uszyłabym jej piękną balową sukienkę, córeczka uwielbia się w nie przebierać, korony, diademy i różnego rodzaju suknie są jej ulubionymi przedmiotami zabaw. Dla innych dzieciaczków też by się coś znalazło, pamiętam jak moja mamusia mi opowiadała (ma już 70 lat) że kiedyś nie było lalek, więc miała zrobioną przez babcię (swoją mamę) szmacianą laleczkę, z oczkami gugiczkami i wyszywanym uśmiechem ! Gdyby nie było sklepów wrócilibyśmy do czasów mojej mamusi Mamy w końcu wprawę pozdrawiamy

Jeszcze raz dziękujemy firmie Wola za ufundowane nagrody, z osobami które wygrały skontaktujemy się w ciągu kilku dni.

Junior Member Niemowlak monludki is an unknown quantity at this point Avatar monludki

Domyślnie

Cieszę się, że się załapałam

Junior Member ROGACZ020678 is on a distinguished road Avatar ROGACZ020678

Talking

Bardzo się cieszę z nagrody, nie wspomnę o radości moich kochanych córeczek! DZIĘKUJEMY!!!!!!!!!!!!!!!

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia