+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Czy jedynak to samotnik ??

Senior Member lobuziak zloty tutelitury ma wyłączoną reputację Avatar tutelitury

Domyślnie Czy jedynak to samotnik ??

Tyle sie mowi teraz o dzieciach ktore nie potrafia nawiazac znajomosci, odstaja od reszty grupy. Czy to wlasnie jedynaki maja najwieksze problemy z nawiazywaniem znajomosci?
    Czy jedynaki to najwieksze samotniki?

Senior Member lobuziak brylantowy bunia ma wyłączoną reputację Avatar bunia

Domyślnie

w moim przypadku w 99%to sie sprawdzilo.prawie cale zycie bylam typem samotnika dopiero kiedy poszlam na studia zaczely mnie interesowac kontakty miedzyludzkie.wtedy dopiero docenilam jak wazni moga byc inni ludzie w moim zyciu.jednak nie uwazam,ze samotnictwo jest domena jedynakow,to jest raczej kwestia osobowosci i charakteru.ja jestem typem introwertyka ktory nie potrzebuje do zycia kontaktu z innymi ludzmi i bylabym pewnie taka majac rodzenstwo.taka sama jest moja mama,ktora ma troje rodzenstwa,taki jest moj dziadek majacy trzy siostry i taki jest moj syn majacy jedna bardzo kontaktowa siostre,ktora nie potrafi zyc bez swoich przyjaciol.wiadomo,ze jak sie ma rodzenstwo czlowiekowi latwiej nauczyc sie kontaktow miedzyludzkich bo sie jest zmuszonym do rozmow z rodzenstwem i jego znajomymi.ja nauczylam sie z czasem rozmawiac z ludzmi,potem zaczelam doceniac kontakty z innymi ludzmi az w pewnym momencie zauwazylam,ze nie umiem zyc bez innych ludzi,ze lubie kontakt z nimi.moj adas do 5 roku zycia tez nie potrzebowal wychodzic na podworko,bawic sie z innymi dziecmi, dopiero jak hania urosla i zaczeli ja odwiedzac znajomi,zobaczyl ,ze z innymi dzieci mozna sie fajnie bawic,porozmawiac i zaczal sam tworzyc swoje grono przyjaciol.w jego przypadku mlodsza siostra jest zbawieniem na samotnictwo,mi pewnie tez by sie w zyciu przydala taka kontaktowa siostra.znam jednak wielu bardzo kontaktowych jedynakow,ktorzy wlasnie dlatego,ze nie maja w domu rodzenstwa garna sie do ludzi.

Senior Member lobuziak pieluchowy kopytko Avatar kopytko

Domyślnie

Dokladnie. Decyduje osobowosc. Natomiast jedynaki moim zdaniem (jedynaka) mniej boja sie samotnosci i sa bardziej samodzielne. Przezyje bez rodzenstwa, przezyje gdy dziecko mi sie wyprowadzi z domu i nawet gdybym zostal sam, tez sobie poradze. Nie boje sie tego, choc nie chce. Ale samotnosc uwazam za naturalna czesc zycia.

Senior Member lobuziak pieluchowy mamakubusia77 Avatar mamakubusia77

Domyślnie

Samodzielnosc to na pewno, bo jedynak wie, ze w przyszlosci musi sam na siebie liczyc. Ale z tym brakiem obawy o samotnosc to nie bylabym taka pewna. Moja kuzynka jedynaczka, jak tylko zostala sama to, zeby zabic poczucie samotnosci znalazla sobie chlopaka, choc przyjaciol nie ma. Ma za to psa.

Senior Member lobuziak zloty tutelitury ma wyłączoną reputację Avatar tutelitury

Domyślnie

A mnie sie wydaje, ze to wszystko takie tylko tam gadanie bo cos trzeba napisac i powiedziec w mediach bo im miejsce zostalo. Wiadomo, ze zawsze jestesmy sami tak blisko a jednak tak daleko. Czy to jedynak czy nie. Majac rodzine czy rodzenstwo oni nam nie zapewnia bycia razem i tego, ze nie bedziemy czuc sie samotnikami. Rodziny sa rozne.

Ola
    Ola jest nieaktywny
    Senior Member lobuziak zloty Ola ma wyłączoną reputację Avatar Ola

Domyślnie

samotnik? trudne pytanie poki ma rodzicow na pewno nim nie jest ale potem jako dorosly...? hm... moze czuc sie samotny bez rodzenstwa...

Senior Member lobuziak zloty rzemyk72 ma wyłączoną reputację Avatar rzemyk72

Domyślnie

Ola, czasami bywa tak, zenawet jak masz rodzenstwo to jestes samotny. duzo zalezy od charakteru i tego czy nasz czas chcemy poswiecic innym
    latwiej kobiete rozebrac wbrew jej woli, niz ubrac po jej mysli

+ Odpowiedz na ten temat

Uprawnienia