-
Junior Member
12-latka widzi duchy.czy to możliwe?
Moja 12-letnia córka zaczęła widzieć zmarłą babcię.Nie chce spać w swoim pokoju-dostaje prawie histerii gyd przychodzi wieczór i trzeba iść spać.Z babcią miała dobry kontakt i bardzo mnie dziwi to,że tak panicznie boi się "tego".Nie wiem czy to jej wyobraźnia czy to wszystko wymyśliła??Zastanawiam się nad pójściem do psychologa.Czy ktoś miał podobne przeżycia ze swoimi dziećmi?Jak temu zaradzić?Bardzo proszę o pomoc.Pozdrawiam
-
Senior Member
Maluszek
Aż mnie zmroziło. Widzę, że dopiero u nas zagościłaś. Rozejrzyj się po forum. W "Różne" jest podforum o niewyjaśnionych zjawiskach. A tam z kolei o duchach i życiu pozagrobowym. Tam przeczytasz, że takie rzeczy się zdarzają i zobaczysz które mamy miały podobne przeżycia.
Napisz coś więcej. Co babcia robi, kiedy się pojawia? Na pewno się zastanawialiście, czy miała jakieś sprawy do załatwienia? Kiedy umarła? (przepraszam, jeśli pytania są zbyt obcesowe).
Ja nie mam takich doświadczeń. Ale mogę zasugerować zapoznanie się ze zjawiskiem poltergeista. Nawet przez Google trochę poczytasz. O ile pamiętam, to nastoletnie dziewczynki mają pewne "predyspozycje" do zjawisk nadprzyrodzonych. Cytuję z Google:
"Zdaniem osób przekonanych o rzeczywistości tego zjawiska, poltergeist występuje jedynie w obecności jednej osoby, która jest świadkiem wyżej wymienionych incydentów. Osoba taka zazwyczaj jest dzieckiem, najczęściej dziewczynka w okresie dojrzewania (wiek ok. 10-17 lat), która w wyniku swego nastawienia emocjonalnego nieświadomie wpływa na otaczające ją środowisko. Zjawisko to podobno może trwać nawet kilka miesięcy. Takie osoby mają zdolności psychokinetyczne."
Nie porównuję oczywiście Twojej mamy, czy teściowej, z poltergeistem. Ale chcę zwrócić uwagę na możliwe predyspozycje Twojej córki. Zdawaj nam relację z sytuacji i życzę powodzenia.
-
Junior Member
dzięki! napewno poczytam o tym...
-
-
Uprawnienia